20. tammikuuta 2018

Metsästämässä the sormusta

Käytiin miehen kanssa tällä viikolla katselemassa mun vihkisormusta. Miehelle ei ole tulossa toista tai uutta sormusta kun hän tykkään nykyisestä, joten siihen kaiverretaan vain toinen päivämäärä.

Mulla ei kauheesti ollut ajatuksia sormuksesta etukäteen, koska mun mielestä tää mun kihla on kuitenkin vähän hankala pari toiselle sormukselle. Ajattelin ettei mitkään hienot isokiviset sovi, vaan pitää olla jokin aika simppeli rivisormus vain.

Käytiin Kultajousessa ja Suomen Kultakellossa. Eikä muualle sitten enää tarvinnut lähteäkään. :D Saatiin nimittäin meidän 1 000€ budjetille jo vastinetta kerrakseen. Mulla on kolmesta sormuksesta kuvat, mutta olen rajannut niistä jo yhden pois.

Pahoittelen isoa kuvaa nakkisormistani :D

Nämä ovat kertakaikkisen kauniita. Nro 1 on Suomen Kultakellon omaa mallistoa, Aurora nimeltään. Nro 2 on Tillanderin Margit. Nro 3 on Story of Love-malistoa. Molemmat mun suosikeista ovat vahvoilla. Nro 1 ja 2 ovat päässeet istuvuutensa vuoksi kärkikahinoihin, mutta niistä päätöksen tekeminen onkin sitten haasteellisempaa. Sillä nro 2 on sen mallinen kun mun unelma sormus on aina ollut. Vähän enemmän blingiä ja keltakultaa. Sitten taas nro 1 on jotain erilaista, blingiä, keltakultaa, mutta jollain tavalla hillitympää vaikka keskitimantti onkin isompi kuin nro 2:ssa.

Näissä kahdessa ei hintaeroa ole kuin 300€. (Paljon rahaa tietty sekin, mutta tässä hintaluokassa ajattelen sen olevan kuitenkin suht vähän.) Molemmat ovat 14k keltakultaa ja molemmissa on saman verran karaatteja ja timantit ovat melkein samaa laatua. Nro 1:ssä on astetta vähemmän sulkeumia kuin nro 2, mutta väriluokaltaan ne ovat molemmat wesseltoneita.

Eli summa summarum: päätös on ihan hiton vaikea.

Ja jotta pakkaa sekoitettaisiin vielä vähän lisää, mulla on edesmenneen pappan vihkisormus, josta voisi teettää sormuksen. Ajatus siitä on ihan huippu ihana. Sitäkin me käytiin kysymässä viime keväänä, jolloin hinnaksi muodostui melko pienillä ja puhtailla timanteilla n. 900€. Tätä vaihtoehtoa haluan käydä vielä kysymässä uudelleen nyt kun on selvää minkä tyylinen sormus oikeasti miellyttää mun silmää. Pappan sormus on 18k eli se on punaisempaa ja pehmeämpää kultaa kuin mun todennäköisesti italiasta kotoisin oleva vihkin 14k kulta. Ja sen korjaamiseksi menisi vielä enemmän rahaa kun pappan vihkiin pitäisi sekoittaa hopeaa ja timantin istutuksia varten varmaan valkokultaa, Mutta kiinnostava vaihtoehto tämäkin.

Ajatukset ihan solmussa nyt! Onneksi ei ihan kamala kiire ole vielä.:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!